Filmhoek

 Over de Filmhoek

Op dit deel van de website laten wij u graag iets zien van de activiteiten binnen ons bedrijf. Dat kunnen filmpjes zijn over de werkzaamheden in ons bedrijf in de ruimste zin. Daarnaast laten wij u ook iets zien van activiteiten die niet direct met het werk van ons team te maken hebben. Laat u verrassen door de verschillende aspecten die een tipje van de sluier van ons unieke bedrijf en team oplichten.

2016 - De beste bakker van Nederland

2016 de beste bakker van nederland 1    

Twee kanjers naar de IBA in Munchen - oktober 2015

    twee kanjers iban P1160259 1

Onze kampioenen in het zonnetje gezet

onze kampioenen in het zonnetje 1   Onze kampioenen in het zonnetje gezet 2014 is het jaar waarin de jeugd van bakkerij Vreugdenhil scoort! Tim en Kris mochten naar de selectiewedstrijd voor het EK jeugd broodbakken en wonnen! Daan en Kris waren de beste in hun regio en mochten vervolgens naar de landelijke wedstrijden en wonnen deze ook! Kortom er was zoveel dat wij het leuk vonden en hebben daarom de jongens op een speciale manier nog even in het zonnetje gezet. Een heuse verrassingsactie zorgde ervoor dat de kampioenen onder luid applaus de hulde kregen die zij verdienden. Niet alleen van collega's maar ook van de klanten!

Het Vreugdenhil DNA

    het vreugdenhil dna 1

Weer drie sterren - De klant is koning

 Film wordt bewerkt    

Aanbieden eerste ‘Maasdijks spelt’ bij vergadering gemeenteraad

Hoe bied je een dorp, gemeente, een samenleving hun eigen brood aan? Hoe symbolisch kan het zijn als je dit niet alleen doet aan de burgervader van het Westland, maar juist de gehele gemeenschap in de vorm van de voltallige gemeenteraad? Voor de officiële opening van de raadsvergadering heeft Chris Vreugdenhil, daar ondersteund door een heel team, het eerste officiële 'Maasdijks spelt' aangeboden, Dit brood, gezaaid, geoogst, gemalen en gebakken in de regio, werd met veel enthousiasme ontvangen nadat er een speech en een alles verklarende film aan vooraf ging. De cirkel is hiermee rond: ‘Maasdijks spelt’ is een officieel feit!   de officiele introductie van het maasdijks spelt 1

22 juli 2013. Een nieuwe oven wordt geplaatst

een nieuwe oven wordt geplaatst 4   22 juli 2013 - De oven voor het Baktheater wordt geplaatst Met veel passen en meten, een gedegen planning, goede voorbereiding en met vele handen paraat, waren wij er klaar voor: De plaatsing van de vloeroven in de winkel. Met een gewicht van ruim 8000 kg en veel preciesie -er moest tot op de centimeter gemanoeuvreerd worden - wist onze Bas Dekker de oven netjes naar binnen te brengen. Daarna werd de oven met veel duw en trekwerk millimeter voor millimeter op zijn uiteindelijke plek gezet.

7 en 8 september 2013 - Opening van het Baktheater

Na meer dan een jaar van bedenken en plannen, maanden van bouwen en verbouwen is het dan nu zover! Bakkerij Vreugdenhil presteert u met trots: 'Het Baktheater'! Een nieuwe beleving waarin u de bakkers live aan het werk ziet. U ziet, voelt en ruikt het ambachtelijke van dichtbij. Kijk naar een impressie van de verbouwing en de feestelijke opening.   het baktheater geopend 1

12 april 2013 - Het speltbord geplaatst op ons speltveld

het speltbord geplaatst op ons speltveld 1   Het speltbord wordt op ons veld geplaatst Nadat er in oktober 2012 al gezaaid was, volgden we vol spanning de ontwikkeling op ons Maasdijks eerste speltveld. In januari 2013 werden door boer Ben van Vliet de verlossende woorden gegeven: "Het ziet er goed uit!" Het was het startschot om de hele wereld te laten weten wat voor unieke gebeurtenis zich in de polder van Maasdijk zou gaan voltrekken. Met de plaatsing van een groot bord in ons speltveld konden de Westlanders alvast ontdekken wat er over een paar maanden zou worden geoogst.

 Innovaties 2013

    innovaties 2013 1

30 april 2013 - Koningsdag

koningsdag 2013 2   Koningsdag. Koningin Beatrix droeg op 30 april 2013 het Koningschap over aan haar zoon Willem Alexander. Nederland heeft kunnen genieten van een dag met hele mooie televisiebeelden. Voor ons was deze dag ook een feestdag, mede omdat wij het koninklijk huis een warm hart toedragen. Het was dan ook de reden dat wij kinderen uitnodigden naar onze winkel te komen en zich feestelijk te laten schminken. Natuurlijk presenteerden wij ook ons oranjegebak. Na een aarzelend begin stond er kort na negen uur een rij wachtenden zowel in, als voor de winkel. En onze schminkster? Die had handenvol werk!

30 augustus 2013 - Spelt 1.0 is een feit

Na het inzaaien van een veld ter grootte van ha. 1,5 door boer Ben van Vliet groeide gestaag de spanning. Hoe zou het speltzaad zich gaan ontwikkelen. Met de dag groeide ons vertrouwen en op 30 augustus 2013 kwam Ben met een enorme dorsmachine naar Maasdijk om het spelt te maaien. Maar daarmee was de kous nog niet af. Het spelt ging naar molen om gemalen te worden en vervolgens naar onze bakkerij waar na veel uitproberen om tot de juiste samenstelling te komen, de eerste broden gebakken werden. Door de lovende reacties van onze klanten besloten we ons speltassortiment uit te breiden. In dit filmpje kunt u de weg zien van speltzaadje tot consumentenproduct.   spelt 1

Oktober 2013 - Maasdijkse spelt 2.0 is een feit!

spelt 2.0 1   Het is al weer enkele maanden geleden dat onze eerste speltoogst van het land werd gehaald. En terwijl wij nog volop bezig waren om het perfecte broodje te maken moest het spelt van 2014 al weer ingezaaid gaan worden. Na een strenge rassenselectie waarbij wij een nieuw ras hebben geselecteerd ging Ben van Vliet weer aan de slag om het Maasdijkse spelt in te zaaien.

Onze ambachtelijke stollen... niet te evenaren

    onze ambachtelijke stollen niet te evenaren 1

Speculaas hoort bij Sinterklaas

speculaas hoort bij sinterklaas 1   Bij het oer-Nederlandse kinderfeest 'Sinterklaas' hoort natuurlijk naast boterletters pepernoten en chocoladeletters natuurlijk ook de speculaaspop! Het maken van een speculaaspop is voornamelijk handwerk en vraagt veel van het vakmanschap van de bakker. Het resultaat: een heerlijk stukje speculaas dat eigenlijk te lekker is om alleen rondom het Sinterklaasfeest te eten.

Onze oliebollen... een klasse apart!

In december is het in de bakkerij altijd D-day. Zoals Jan Vreugdenhil het bij zijn interview van het wielerteam zo kernachtig zegt: 'Dan gaan we met z'n allen tot het gaatje' Naast de roomboteramandelletters, stollen en chocoladeletters verlaten er ook nog eens duizenden oliebollen de bakkerij. Het is een tijd van topdrukte. Dat neemt niet weg dat telkens als een mand met goudbruine oliebollen de olie verlaat, wij steeds weer trots zijn op dit product. Dit filmpje laat u zien hoe wij onze oliebollen bakken. Maar het al generaties lang gebruikte recept? Dat blijft ons familiegeheim!   hoe maken wij onze oliebollen 1

De Vreugdenhil wielerploeg in actie

de vreugdenhil wielerploeg in actie 1   De Vreugdenhil wielerploeg in actie Hoe krijg je de mensen van je team zover dat ze ook enthousiast gaan wielrennen? Dit komt louter en alleen door de teamspirit binnen het bedrijf dat als een virus andere teamleden aansteekt. Momenteel bestaat de groep uit zeven bakkers en zes winkeldames die regelmatig op het zadel klimmen. In een afzonderlijke mannen- en vrouwengroep - de heren gaan nogal eens ‘tot het gaatje’ terwijl de dames het iets rustiger aan doen - starten ze op de maandag dinsdag en woensdag in hun ‘Bakkerij Vreugdenhil fietskleding’ bij de bakkerij, om vervolgens uit te waaieren over het Westland en dikwijls ook ver daarbuiten.

 Filmarchief

In ons filmarchief hebben wij films geplaatst die van een wat oudere datum zijn, maar desalnittemin belanrijk voor ons bedrijf. En voor jou misschien leuk om een blik in het verleden te werpen.

2011. Drie sterren voor Bakkerij Vreugdenhil

2013 3 sterren voor bakkerij vreugdenhil   2011. Na het behalen van twee sterren, waar we ongelooflijk blij mee waren, besloten wij de lat voor pns en het hele team, de lat nog hoger te leggen. Resultaat: We behaalden in 2011 als enige in Nederland de zo fel begeerde drie sterren.
Een bekroning op het werk van ieder die ook maar iets te maken heeft met Bakkerij Vreugdenhil!

Driesterrenfeest - De nacht van Vreugdenhil

Niet alleen was hier een woord van dank op zijn plaats aan de teamleden. Ook onze klanten hebben met hun 'klantenverkiezing' een duit in de zak gedaan. Ook dank naar hen.
Voor ons was het alles bij elkaar genomen een reden om dit ook met onze klanten te vieren. En dat deden we. In de late en heel vroege uurtjes konden de klanten de bakkers aan het werk zien.
Met een rondleiding door de bakkerij kregen zij in woord en beeld alle facetten van hetgeen er in de bakkerij gebeurt te zien.
  driesterrenfeest de nacht van vreugdenhil

 Driesterrenfeest - De vroege vogels van Vreugdenhil

driesterrenfeest de vroege vogels van vreugdenhil a   Na deze 'Nacht van Vreugdenhil' werd de volgende ochtend om zeven uur de daartoe opgezette tent omgebouwd tot een ruimte waar de vroege vogels zich te goed konden doen aan een uitgebreid en heerlijk ontbijt.

 Driesterrenfeest - Meet and greet de bakkers

En ook deze tent werd weer omgebouwd want om tien uur moest er plaats gemaakt worden voor demonstraties van de bakkers.
De belangstellende gasten werden bij binnenkomst getracteerd op een heerlijke mousse waarna konden zien hoe (gast)bakker ... een nieuw recept demonstreerde, Johan, de alom geroemde marsepeinkunstenaar, mooie roosjes en fantasiefiguurtjes maakte en bakker Kees de kinderen liet genieten van en met een snelcursus cupcakes versieren.
  driesterrenfeest meet en greet de bakkers a

 Driesterrenfeest - Cupcake versieren - De uitslag

cupcake versieren de uitslag  

Dan was er tot slot de bekendmaking van de winnaar van de wedstrijd 'cupcake versieren. Wie was het mooist en origineels verkleed en maakte de mooiste cupcakes.

Tegen vier uur was het feest ten einde en konden we vaststellen dat een onvermoeibaar team nog zin had in een nazit met drankje. En dit terwijl de meesten van hen toch al meer dan 24 uur in de weer waren.
Het mag het bewijs zijn van een verbondenheid binnen ons team.


Wéér 3 sterren?

26 april 2012 - Wéér drie sterren? In 2011 behaalden wij drie sterren, het hoogst haalbare in de bakkerijbranche. Om dit niveau te bereiken is veel nodig, maar om op dit niveau te blijven..... dat is ronduit uitdaging te noemen! 'Er is een groot risico dat je lager gekwalificeerd wordt met de teleurstelling die daaraan vastzit', zo reageerden sceptici. Het antwoord mag kort en duidelijk zijn. "Wij hebben zoveel vertrouwen in ons bedrijf, ons unieke team en de respons van onze klanten, dat wij deze uitdaging graag aangaan.   weer drie sterren

 Vreugdenhil in doorsnee

vreugdenhil in doorsnee    

 Beleef de winkel

    beleef de winkel

Marsepeincake. Een product om trots op te zijn 

marsepeincake. een product om trots op te zijn 2    

 Hoe maken wij onze speculaaspoppen

  hoe maken wij onze speculaaspoppen

 Hoe maken wij onze roomboter amandelletters

hoe maken wij onze roomboter amandelletters 2    

 Hoe maken wij onze kerststollen

    hoe maken wij onze kerststollen

Hoe maken wij onze oliebollen

 hoe maken wij onze oliebollen oud    

West Safari (TV West) 

    westland safari tv west

 WOS commercial Bakkerij Vreugdenhil

wos commercial bakkerij vreugdenhil 1   WOS commercial 'Maasdijks spelt' Bakkerij Vreugdenhil wordt wereldbekend!
(In Westland en omstreken dan) Nadat het eerste officiële Maasdijks spelt was aangeboden aan de burgemeester was het tijd om de wereld te laten kennis maken met het Maasdijks spelt. Met een commercial werd de Maasdijkse speltweek ingeluid en ondersteund! Passie en ambacht in twintig seconden. 

28 november 2013 - Westlandse MKB kwaliteitsprijs 2013

Het Westland is een streek met unieke ondernemingen. Als je dan als 'kleine bakker' uit Maasdijk genomineerd wordt voor de MKB ondernemersprijs, dan kan je niet anders dan heel verlegen worden. Na een spannende tijd waarin door een groep top-ondernemers ons het vuur na aan de schenen werd gelegd, feestelijke bijeenkomst de prijzen uitgereikt. Met het gehele team, dat voltallig meegekomen was om deze happening mee te maken, mochten wij de Westlandse 'MKB kwaliteitsprijs' in ontvangst nemen.   uitreiking mkb award 2013 wos 1
 
     

Adres

Bakkerij Vreugdenhil
Willem III straat 27
2676 AN Maasdijk
Telefoon: 0174-512424
Voor vragen en informatie gaat u naar
E-mail: info@bakkerijvreugdenhil.nl


Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 7.30 tot 16.00 uur
Op zondag zijn wij gesloten